/ 15 Aug

Waar moet je op letten bij het kiezen van een PVC vloer?

 

 

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer in hun huis. Dat is ook niet zo gek, want deze keuze heeft veel voordelen en stijlopties. Al deze verschillende opties kunnen erg overweldigend zijn wanneer je aan het rondkijken bent voor een nieuwe vloer. Daarom zetten wij graag voor jou op een rijtje waar je op moet letten bij het kiezen van een PVC vloer. Lees snel verder om achter onze drie tips te komen.

 

Wat is PVC nou eigenlijk?

 

Als men het heeft over een PVC vloer, gaat dat over het algemeen over een vloer die bestaat uit stroken of tegels van polyvinylchloride. Een PVC vloer lijkt vaak sprekend op een echte houten of stenen vloer. Hierdoor creëer je een karakteristieke hout- of betonlook in huis. Een PVC vloer kan helemaal persoonlijk ontworpen worden naar jouw wensen. Gemiddeld gaat deze vloer ook zo’n 10 tot 15 jaar mee. Hoef je in ieder geval de komende jaren hier geen keuzestress meer over te hebben.

 

  1. Een constructie kiezen

 

PVC vloeren zijn beschikbaar in verschillende constructies: klik PVC of plak PVC. De plak PVC vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer verlijmd. Het is daarom ook noodzakelijk dat de ondergrond egaal wordt gemaakt voordat je begint met het leggen van plak PVC. Een klik PVC vloer wordt gelegd aan de hand van een kliksysteem. De handige klusser legt deze vloer dus makkelijk zelf!

 

  1. Kies een dessin dat je mooi vindt

 

PVC vloeren bieden een ruime keuze in ontwerp. Zo kun je kiezen voor een recht dessin, een visgraat patroon of de Hongaarse punt vloer. Je kan er zelfs voor kiezen om in legpatroon te variëren. Denk bijvoorbeeld aan een variatie tussen horizontale en verticale stroken. Binnen deze ontwerpen kun je ook nog kiezen voor smalle of brede PVC stroken. Ook het reliëf - ook wel embrossing genoemd - kan verschillen per PVC vloer. Door een passende embrossing kan de vloer er extra natuurlijk uitzien. Hierdoor voel je de zichtbare noesten in het ontwerp.

 

  1. Een kleur die in jouw ruimte past

 

Wanneer je een ontwerp hebt gekozen dat bij jouw stijl en huis past, kan je vaak ook nog kiezen uit een groot assortiment aan kleuren. Licht, donker, houtlook, betonlook, noem maar op. Elke kleur zal de ruimte weer een compleet ander gezicht geven. Een lichte kleur vloer zal jouw ruimte optisch groter doen ogen. Een grijstint heeft juist een moderne uitstraling. Na deze laatste keuze gemaakt te hebben, kan jij straks thuis genieten van een compleet persoonlijke PVC vloer.

 

Kijk eens op Stilefloors.nl om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Je vindt hier een groot assortiment aan PVC vloeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Wonenmetspice.nl